EN English

Bertus Gerssen

Straatnieuws

Ik fotografeer voor Straatnieuws Den Haag/Rotterdam. Dit is een krant die verkocht wordt op straat. Een selectie is hier te zien.

Straatnieuws: Mensen helpen zichzelf te helpen is het principe van Straatnieuws: een krant met een hart. Straatnieuws werd in december 1996 opgericht om dak- en thuislozen uit Den Haag en omgeving de kans te geven om op een eerlijke manier een boterham te verdienen: niet stelen of bedelen, maar werken voor je geld. Inmiddels is Straatnieuws gericht op zowel Rotterdam als Den Haag en biedt het tientallen verkopers een bescheiden inkomen en een zinvolle dagbesteding.

Beau Schneider, acteur. Amsterdam, 2016

René van Meurs, cabaretier. Den Haag, 2016

Pierre Wind: Kok des Vaderlands. Den Haag (2015)

Willem Phillipsen, voormalig gitarist van 'The Postmen'. Raakte half verlamd door herseninfarct, maar krabbelde weer op en is nu natuurzwemmer, muzikant en inspirator. Rotterdam (2015)

Femke den Haas van Jakarta Animal Aid Network, aanvoerder van de 'Save Dennis' aktie, welke staat voor de grote problemen die palmolie plantages geven. Den Haag (2015)

Heilige Rotterdamse Boontjes, een plek voor kwetsbare Rotterdamse jongeren een kans krijgen om te reintegreren door middel van koffie. Rotterdam (2015)

Joris Wijsmuller wethouder van Stadsontwikkeling, Wonen, Duurzaamheid en Cultuur van Den Haag (2015)

Ds. Visser van 'Perron Nul' (1987), de eerste opvang voor verslaafden in Rotterdam waar zelfs huisdealers waren (2015)

Imaam Safeer Siddiqui van de Mobarak moskee in Den Haag (2015)

Jeffrey Huf, Haagse entertainer/ondernemer mist een onderbeen, maar gaat gewoon door! (2016)